Sponsor ABN AMRO

ABN AMRO en sport zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest, al vanaf 1974 is de bank de sponsor van het World Tennis Tournament in het Rotterdamse Ahoy. Maar de bank is niet alleen actief in het tennis, maar ook in andere sporten timmeren ze als sponsor aardig aan de weg. De hockey- en voetbalwereld is er maar wat blij mee. Laten we eens kijken hoe die sponsoring in elkaar steekt.

Ajax

Na de fusie tussen de ABN en de AMRO in 1991 zocht de bank een club om te sponseren om de naamsbekendheid van de nieuwe bank ABN AMRO te vergroten. Het moest wel een club zijn met een internationale uitstraling. De leiding van ABN ANMRO ging in gesprek met de Amsterdamse voetbalclub Ajax, het resultaat was dat de bank met ingang van het seizoen 1991-1992 de opvolger werd van de toenmalige sponsor TDK. De ABN AMRO zou maar liefst 17 jaar sponsor blijven van Ajax, in 2008 nam Aegon de shirtsponsoring van het eerste team van Ajax over. ABN AMRO bleef echter wel verbonden aan de Amsterdamse club en is nog steeds sponsor van de jeugdopleiding, de zaterdagamateurs en de Ajax vrouwen die in de hoogste vrouwendivisie spelen. ABN AMRO is ook nog maatschappelijk partner van Ajax en de Ajax Foundation.

Hockey

ABN AMRO heeft ook een hechte band met het hockey. ABN AMRO is een van de hoofdsponsors van de Studenten Hockey Trophy. Ze zijn daarnaast hoofdsponsor van vijf hoofdklasseclubs: Amsterdam, Bloemendaal, Oranje Zwart, Rotterdam en HGC. En ze steunen ook nog eens financieel 55 andere hockeyclubs in Nederland, daarnaast wordt er door de bank ook een bijdrage gelevers aan verschillende evenementen en organisaties die bijdragen aan de ontwikkeling van de hockeysport in Nederland. De ABN AMRO vindt de hockey academie ook erg belangrijk dus ook die krijgt steun van de bank, net als de Euro Hockey League waar de topclubs van Europa sinds 2007 tegenover elkaar uitkomen. Elk seizoen maken 24 teams uit twaalf landen uit wie de beste van Europa is. Voor de start van de competitie wordt er door de hoofdklasse teams gespeeld om de ABNAMRO Cup, een mooie gelegenheid om te kijken of de teams klaar zijn voor de competitie.

Tennis

In 1974 is de toenmalige ABN al begonnen met het ABN World Tennis Tournament, dit wordt gehouden in het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy, een week lang toptennis in Nederland. Het toernooi in Rotterdam is het ATP tour met het langstlopende sponsorcontract. Grote namen als Roger Federer, Andy Murray en in het verleden Bjorn Borg, Boris Becker, Arthur Ashe en Richard Krajicek, de huidige toernooi directeur hebben het toernooi al gewonnen. Onlangs is het contract weer met twee jaar verlengd dus ook in 2018 en 2019 is Nederland de gastheer van de wereldtop bij het tennis.