Nieuwe regels bij zaalhockey

Alle spelregels binnen het hockey worden bepaald door de FIH. De zogenaamde spelregelcommissie heeft het recht om regels toe te voegen of af te schaffen. Kortgeleden bracht deze commissie een nieuwe regel naar buiten. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond probeert de regels zo goed als mogelijk op te volgen.

2017

In 2017 zijn er naast enkele kleine aanpassingen, ook één grote verandering doorgevoerd. Bij het zaalhockey is de lange corner namelijk geïntroduceerd. Voor veel hockeyers zal deze regel wel even wennen zijn, maar het is geen gekke verandering binnen het reglement. De uitvoering van de lange corner zal namelijk exact hetzelfde uitgevoerd worden als bij het veldhockey.

Wanneer de bal het veld zal verlaten, dan worden dezelfde regels doorgevoerd als bij de veld variant. Expres de bal over de eigen achterlijn spelen zal leiden tot een strafcorner, als dit niet geval is dan zal het bestraft worden met een lange corner. De keeper heeft nog wel altijd het recht om de bal van zijn legguard te laten kaatsen naar de achterlijn.

Geen strafballen maar shoot-outs

Maar dat is niet de enige aanpassing in het vernieuwde reglement. In de halve finales en in de finale zullen er bij een gelijke stand geen strafballen meer worden genomen. De wedstrijd zal worden beslist met shoot-outs. Er worden drie shoot-outs genomen per team, bij veldhockey zijn dit er vijf.