HC Bloemendaal

Een van de grootste hockeyclubs van ons land is HC Bloemendaal. Deze Noord-Hollandse club komt ook uit Bloemendaal en is met name binnen het mannenhockey een favoriet. De laatste seizoenen wist deze club bijna alle kampioenschappen op zijn naam te schrijven. In De Hoofdklasse (mannen) wist HC Bloemendaal de meeste nationale kampioenschappen te behalen.

Zes keer landskampioen!

Vanaf 1986 begon de victorie in Bloemendaal. De club behaalde tussen dat jaar en 1993 zesmaal het landskampioenschap. In 1987 wist de Bloemendaalse hockeyclub onder aanvoering van Floris Jan Bovelander ook nog eens de Europacup 1 te winnen. Tussen 1999 en 2010 wonnen de mannen van HC Bloemendaal nog acht keer de landstitel, legende Teun de Nooijer speelde in die tijd voor deze ploeg. In 2001 won HC Bloemendaal de Europacup 1 opnieuw en in zowel 2009 als 2013 schreef de hockeyclub de Euro Hockey League op zijn naam.

Dames 1

In 1981 speelde de dames van HC Bloemendaal voor de eerste keer in de Hoofdklasse bij de vrouwen. In 1983 degradeerde de dames naar de Overgangsklasse. In de jaren die daarop volgde promoveerde en degradeerde de ploeg meerdere malen. Sinds 2004 tot nu komt de Dames 1 van HC Bloemendaal onafgebroken uit in de Overgangsklasse.